GAIA - Natural Baby

Hudvårdsserien skapades av mamma Michelle vars son föddes med känslig hud och utvecklade eksem redan vid 8 veckors ålder. De provade många märken av babyhudvård men de flesta var olämpliga och gjorde bara eksemen värre så Michelle Vogrinec började skapa sin egen hudvård. 2002 lanserades GAIA och nu är GAIAs babyserie en av de bäst säljande varumärkena i Australien, Singapore, Hongkong, Kanada och USA


Egenskaper och fördelar:
 

  • Naturliga och ekologiska ingredienser.
  • Skonsam formula speciellt utformad för känslig hud.
  • Fantastisk produktprestanda som håller vad den lovar.
  • Aktiva ingredienser som faktiskt gynnar huden
  • Fria från välkända hudirriterande ingredienser såsom tvål, sulfater, artificiella doftämnen, propylenglykol och parabener (konserveringsmedel)
  • Så pålitliga att de rekommenderas av föräldrar, mödra-och sjukvårdspersonal
  • Inga djurförsök har tillämpats vare sig på slutprodukt eller ingredienser.
  • Veganvänliga (förutom Soothing Lotion eftersom den innehåller bivax)
  • Man får extremt mycket för pengarna!


Michelles vision är att GAIA ska vara förstahandsvalet gällande naturlig hudvård. Målet är helt enkelt att människor ska välja ekologiskt framför konventionell hudvård. Hennes mission blev:

Att skapa naturliga och ekologiska produkter som också är lämpliga för känslig hud.
Att välja certifierade ekologiska ingredienser för deras specifika egenskaper för huden snarare än bara för att de är "certifierat ekologiska"
Att försäkra sig om att de fungerar lika bra som konventionell hudvård(annars kommer inte folk att köpa dem).
Att göra dem tillgängliga för alla, till lägsta möjliga pris utan att kompromissa med kvaliteten.
Att säkerställa minimal miljöpåverkan

Genom  forskning vet vi att om långsiktighet och en naturlig livsstil verkar för svår, dyr och jobbig att uppnå, kommer folk inte att förändras. De allra flesta konsumenter vill inte få information om de tekniska detaljerna i samband med att vara miljövänliga, naturliga eller ekologiska men så länge som de naturliga och ekologiska produkterna fungerar och har ett rimligt pris så kommer folk också att köpa dem. Vi vet också att människor föredrar att köpa produkter från företag som är medvetna och har som mål att minska sin påverkan på planeten. Konsumenterna är också mycket måna om att få korrekt information beträffande ekologiska produkter i marknadsföringssammanhang. Många har erfarenhet av företag som "justerat sanningen" lite om hur ekologisk produkten egentligen är och känner sig lurade. Dessa konsumenter blir väldigt trogna företag som ALLTID tillhandahåller sanningsenlig information.

Föräldrar letar ofta efter produkter som inte innehåller tvål och artificiella dofter för att försöka förhindra uttorkning och irritation på deras barns hud.

Det finns många ingredienser som är kända för att orsaka torrhet, irritation och klåda som dessutom kan leda till eksem. Alla GAIA:s hudvårdsprodukter är fria från:

Tvål, sulfater och andra uttorkande ingredienser
Artificiella dofter, mineraloljor eller andra ingredienser som härstammar från petroliumindustrin.
Parabener och propylenglykol
Andra vanligt förekommande ingredienser som orsakar klåda och irritation

Natriumlaurylsulfat är det ämne som har högst påverkan på huden angående irritation,och detta återfinns i flertalet konventionella hudvårdsprodukter för både barn och vuxna. Det är inte bara vad vi lägger in, men också vad vi utelämnar som gör skillnaden!

Det är därför GAIA är ett mycket bra val!