Ax & Lin Scandinavian Skincare

Ax & Lin är ett litet familjeföretag som startades 2011 i Sölvesborg, Blekinge av Cecilia Pålsson. Främsta
ambitionen är att alltid ha människan och miljön i fokus. De senaste 10 åren har vi levererat ekologisk, vegansk hudvård från varumärkena GAIA och NONIQUE till främst hälsofackhandeln. Sedan 2019 utökades sortimentet med det nya varumärket PURA MARE som följer samma linje. Det året påbörjades också framtagningen av det egna varumärket Ax & Lin Scandinavian Skincare.

Vår ambition är att konsumenterna ska lita på och veta, att genom att välja Ax & Lin Scandinavian Skincare, så väljer dom en högkvalitativ, ekologisk och rättvis produkt.

Ax & Lin kommer inom kort att lansera en ekologisk, vegansk hudvårdsserie. Första produkten ut på marknaden är Ax & Lin Scandinavian Skincare Arganoil, skin, body and hair. En högkvalitativ 100% kallpressad arganolja producerad i Marocko. Oljan framställs enligt traditionella metoder och filtreras tre gånger under tillverkningsprocessen utan några som helst tillsatser. Efter första pressningen av noggrant utvalda frökärnor av främsta kvalitet, dekanteras den under åtta dygn innan första filtreringen. Detta för att särskilja produkten från bottensatsen som ger produkten en sämre kvalitet och en grumlig färg. Därefter genomgår den ytterligare en filtrering och dekanteras igen under ett dygn. Slutligen genomgår oljan en tredje filtrering varefter den fylls upp i flaskor och levereras till oss.

Efter 20 år i branschen och 10 år som företag vill Ax & Lin nu kunna erbjuda en ekologisk, vegansk och rättvis serie hudvårdsprodukter. Vi vill helt enkelt erbjuda ett bättre alternativ.