GAIA - Pure Pregnancy

Underverk!

För de flesta kvinnor är fenomenet graviditet ett av de största underverken. Förväntningar, längtan men också en fysisk förändring av kroppen.

Hudbristningar i samband med graviditet drabbar hela 75% av alla gravida kvinnor. Huden hänger helt enkelt inte med den snabba viktökning som sker främst i slutet av graviditeten.

Det viktigaste man kan göra för att förhindra uppkomsten av detta fenomen är som i de flesta fall - att ha en sund och hälsosam livsstil.

Håll din hud frisk. Ät bra mat och gärna extra tillskott av zink, A, C och D vitamin om du vet med dig att din kost kanske inte är så varierad som den borde. Särskilt viktigt är det också, framförallt för veganer/vegetarianer, att vara noga med att få i sig tillräckligt med proteiner som hjälper till att bygga upp huden.

Även motion är A och O. Motion hjälper kroppens ämnesomsättning att lättare hantera slaggprodukter och tillgodogöra sig näringsämnena vi får i oss. Dessutom bromsas produktionen av kortisol som ofta uppkommer vid stress. När du motionerar blir det också lättare att få i sig den dagliga dos av 1-1,5 l vatten/dag. Vatten bevarar hudens fuktbalans och gör den mera elastisk.

Sist men inte minst använd dagligen en olja eller kräm på utsatta områden.